Nieuwsbrief, mei 2009

Heeft cloud computing de toekomst?

Bij "cloud computing" staan uw programmatuur en data op een server bij een zogenaamd datacenter. U maakt met een Internet browser vanaf een PC contact met het datacenter en u kunt daarna werken. Voordelen: U heeft geen server nodig, uw back-up wordt geregeld en u kunt overal werken waar u een PC en Internet toegang heeft. Nadelen: geen Internet, niet werken! En dat gebeurt toch gemiddeld 6 dagen per jaar en natuurlijk net wanneer u die grote offerte moet maken! U kunt dan uiteraard op uw PC werken, maar uw gegevens staan onbereikbaar bij het datacenter. De kosten voor een betere Internetverbinding zijn per jaar hoger dan de kosten van een goede server.

Nu nog niet, wij virtualiseren!

Wij werken met een betere manier om kosten te besparen; wij werken met "bare metal" virtualisatie. Op onze server draait een programma, dat virtuele PC's beschikbaar stelt aan gebruikers. Wij draaien op 1 (kleine) server 1 64 bits Windows 2003 Server, 1 64 bits Windows 2008 Server, 2 64 bits Windows 7 PC's en 3 Windows XP PC's. De snelheid van deze 7 virtuele werkplekken is vele malen groter dan de PC's waar wij nu op werken! Vooral bij logistieke programma's, zoals Exact, Mamut en SAP, waarbij met meerdere medewerkers dezelfde gegevens worden bewerkt, kan de programmatuur ten opzichte van de lokale PC 5 tot 10 x sneller werken.

Windows Vista, Windows 7, of toch Windows XP?

Windows Vista is geen uitontwikkeld concept en is voor ons geen alternatief voor Windows XP. Wij leveren het niet!
Wij werken zelf met Windows 7; bedrijfsmatig geeft dit echter geen voordelen ten opzichte van XP.
Zeker voor CAD systemen blijft XP nog geruime tijd het beste platform. Wij leveren onze PC's dus met Windows XP.

Wilt u (uiteraard vrijblijvend) meer informatie? Bel ons of e-mail naar: info@softsolutions.nl.

Onderhoud u uw website dagelijks?


Wij doen dat op dit moment nog niet, maar daar komt verandering in! Wij kunnen u vanaf nu volledige ontwikkeling en beheer van uw website bieden. Dat heeft voor u als voordeel dat wij uw bestaande site zo aan kunnen passen, dat het bijwerken van layout, teksten en foto's een fluitje van een cent wordt.

  • Wij programmeren een uitermate gebruikersvriendelijk CMS (content management system) in uw bestaande website of webshop.
  • Onze grafische ontwerpers kunnen uw bestaande website opfrissen of vernieuwen.
  • Wij ontwikkelen voor u een complete huisstijl, met website en webshop, briefpapier en alles wat daarbij hoort.
  • Wij kunnen u helpen met het maken van e-mailberichten en nieuwsbrieven.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Bel ons of e-mail naar: info@softsolutions.nl.

Goed gereedschap is het halve werk!

Deze uitspraak is een dooddoener voor iedereen die goed werk wil afleveren, maar ook uw PC is gereedschap en waarom wordt deze dan zo vaak niet goed onderhouden?

Met de huidige gevaren op het Internet (virussen, botnets, ghostnet) is het uitermate belangrijk dat uw PC's goed zijn beveiligd en dat de programmatuur "up-to-date" is.

Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor!
Wij installeren op iedere PC en werkstation een gratis Firewall (getest als een van de beste), controleren het anti-virus programma en zorgen dat Windows wordt ge-update. Als u een onderhoudsabonnement bij ons afsluit, kunnen wij dit werk tegen minimale kosten realiseren (Met een minimum van 2 werkuren per periode per PC).

Is uw PC besmet met het Conficker virus? Klik op www.confickerworkinggroup.org. Als u 3 logo's en 3 plaatjes ziet, dan is uw PC niet besmet!

Ook hier geldt: Wilt u meer informatie? Bel ons of e-mail naar: info@softsolutions.nl.

Aanbieding!!

Sluit nu een onderhoudsabonnement af en u krijgt 50% korting op het "up to date" maken van uw systemen!